Järjestötoiminta pähkinänkuoressa

Affekti on jäsentensä pyörittämä laillinen yhdistys. Yhdistyksen kannalta vuoden tärkein tapahtuma on syyskokous. Tuolloin järjestölle valitaan uusi hallitus ja päätetään seuraavan vuoden to do-lista. Hallitus päättää yhdistyksen varoista ja muusta toiminnasta – jos siis haluat vaikuttaa tule mukaan Affektin hallitukseen!

Affektin hallitus koostuu tasaväkisesti jokaisen kolmen oppiaineen pääaineopiskelijoista. Tämä taataan jo yhdistyksen säännöissä: jokaisesta pääaineesta tulee olla kaksi hallitusedustajaa puheenjohtajaa lukuun ottamatta. Toinen näistä edustajista on oppiaineen koulutuspoliittinen vastaava. Hallitus koostuu puheenjohtajasta, varapuheenjohtajasta, sihteeristä, taloudenhoitajasta, kolmesta koulutuspoliittisesta vastaavasta sekä 1-5 muusta jäsenestä ja 0-2 varajäsenestä. Affektin toinen sääntömääräinen kokous järjestetään keväällä, jolloin tarkastellaan edellisen toimikauden toimintaa ja päätetään kyseisen hallituksen vastuuvapaudesta. 

Hallituksen muodostamisen jälkeen se päättää ensimmäisessä virallisessa kokouksessaan muista vastaavuuksista, kuten tuutor-, viestintä- ja tapahtumavastaavista sekä sosiaalipoliittisesta vastaavasta ja yhdenvertaisuusvastaavasta. Tarpeen mukaan se nimittää hallitukseen myös muita toimenkuvia, kuten liikunta-, kansainvälisyys- tai vuosijuhlavastaavia. Yhdistyksen hallitus myös hakee ja nimittää Efektin päätoimittajan vuosittain, ja lehden päätoimittaja toimii yhdistyksen hallituksessa julkaisuvastaavana. Hallituksen kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille.

Tehtävät hallituksessa jaetaan aina kiinnostuksen mukaan. Rivijäsenten ei siis tarvitse vielä syyskokouksessa tietää tarkalleen, mitä he haluavat hallituksessa tehdä. Voit tulla käyttämään taitojasi tai tutustumaan kokonaan uuteen asiaan. Affektissa voit harjoitella edunvalvonnan lisäksi esimerkiksi verkkosivujen tekemistä, kuvankäsittelyä, taittoa, tapahtumien järjestämistä, budjetointia ja muita hallinnollisia toimia. Tämän kaiken saat tehdä omalla panostuksella, rennosti ja mukavassa seurassa. Aktiivisuutta opiskeluaikana arvostetaan myös työnantajien keskuudessa. Viestintävastaava, tapahtumavastaava ja taloudenhoitaja ovat myös aitoja nimikkeitä, joita voit käyttää surutta ansioiluettelossasi. Jos päädyt tekemään visuaalisia juttuja, voit käyttää niitä työnäytteinäsi. 

Lyhyesti: Affektin jäsen, we want you!