Työharjoittelu memutalaisena

Oletko koskaan pohtinut missä voisit suorittaa työharjoittelun? Tai miten sellaiseen edes pääsee? Näissä ja muissa kysymyksissä auttaa Affekti ry:n yhteistyökumppani Museoalan ammattiliitto MAL ry!

Alamme opiskelijat voivat hakea monipuolisesti erilaisiin työharjoitteluihin. Paikkoja on tarjolla laajasti niin yksityiseltä kuin julkiseltakin puolelta. Memutalaiset voivat toimia harjoittelijoina esimerkiksi museoissa, kulttuuriperintöalan järjestöissä tai erilaisissa viestintätehtävissä. Jos työharjoittelu, työnhaku tai oma urapolku mietityttää, kannattaa osallistua MALn uravalmennukseen! Voit myös ilmaista kiinnostuksesi MALn uravalmennuksesta Affektin yritysyhteistyövastaavalle silloinkin, kun MAL:lla ei ole mitään kalenterissa jo buukattuna. Seuraava uravalmennus järjestetään Turussa näillä näkymin syksyllä 2023.

Apua urasuunnitteluun ja työharjoitteluun

Millainen työharjoittelu tukee parhaiten omia tavoitteita? Miten vältät tyypillisimmät työharjoitteluiden sudenkuopat? Vinkkejä omannäköisen urapolun alkutaipaleelle sekä siihen, miten omaa osaamista voi kehittää lisäkoulutuksen avulla.

Tukea työnhakuun

Mikä on fiksu palkkatoive? Miten hahmottaa ja sanoittaa oma osaaminen? Käsittelyssä on myös piilotyöpaikkojen löytäminen, työhakemuksen ja CV:n tekeminen sekä työhaastatteluihin valmistautuminen.

Tunne oikeutesi! Tukea työelämään sekä opiskelu- ja työhyvinvointiin

Mitä työntekijän on syytä tietää työlainsäädännöstä? Onko työelämässä tilaa tunteille? Aiheina myös omasta jaksamisesta huolehtiminen sekä opintojen, työn ja muun elämän yhteensovittaminen.

Entä jos työharjoittelu onkin jo suoritettu tai olet valmistumassa etkä tiedä mitä kaikkea kulttuuriperintöammattilaiset voivatkaan tehdä? Kannattaa käydä lukemassa MALn nettisivuilta, että mitä kaikkea meidän alan opiskelijat voivatkaan valmistuttuaan tehdä!

Affekti rohkaisee jokaista tsekkaamaan tietoja MALn jäsenyydestä ja jäseneduista! MAL huolehtii museo- ja kulttuuriperintöalan työntekijöiden edunvalvonnasta sekä antaa jäsenilleen henkilökohtaista neuvontaa sekä lakimiesapua palkka- ja työsopimusasioissa. MAL tarjoaa jäsenilleen myös jäsentapaamisia, monipuolisia koulutuksia sekä eri ammattiryhmien etätapaamisia – myös opiskelijoille järjestetään etänä opiskelijailtoja!

Muistathan myös, että MALn opiskelijajäsenet maksavat jäsenmaksua vain palkkatuloista – jäsenmaksua ei siis peritä esimerkiksi opintotuesta tai -lainasta. Palkkatuloista perittävä jäsenmaksu on 1,15% palkasta.