Hallituspestit

Affektin hallituksessa tittelit jaetaan kiinnostuksen mukaan. Puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, taloudenhoitaja ja kopot valitaan aina erikseen syyskokouksessa, loput päätetään ensimmäisessä järjestäytymiskokouksessa. Kuten huomata voi, vastaavuuksia on enemmän kuin hallituksessa jäseniä. Siksi yhdellä henkilöllä voi olla samanaikaisesti useampia vastuualueita.

Tällä sivulla esitellään pestit lyhyesti. Valitse mieluisesi! Jos olennainen mielestäsi puuttuu, sen voi keksiä.

Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja

Puheenjohtaja johtaa hallitusta ja kutsuu kokoukset koolle. PJ vastaa yhdistyksen toiminnan laillisesta rullaamisesta. Tämä myös edustaa Affektia TYYn puheenjohtajien neuvostossa ja muissa tilaisuuksissa. Varapuheenjohtaja nimensä mukaisesti avustaa puheenjohtajaa tehtävissään.

Sihteeri

Sihteerin tehtävänä on olla kuulolla kokouksissa ja laatia niistä pöytäkirjat. Lisäksi sihteeri pitää yllä jäsenrekisteriä.

Taloudenhoitaja

Rahiksen toimenkuvaan kuuluu Affektin kirstunvartijuuden lisäksi tilitys- ja laskutustehtävät. Taloudesta vastaavana henkilönä tämä suojelee kauppakuitteja sekä toimii Affektin budjetoinnin asiantuntijana. 

Yhdenvertaisuusvastaava

Yhdenvertaisuusvastaavan tehtävä on yksi tärkeimmistä, sillä tämä valvoo, että Affektin toiminta pysyy tasa-arvoisena. Affekti ei suvaitse minkäänlaista häirintää toiminnassaan, ja yhdenvertaisuusvastaava pitää asiasta huolta. 

Yhteistyövastaava

Affekti haluaa olla kaveri sekä TYYn järjestöille että paikallisille yrityksille. Yhteistyövastaava etsii sponsoreita, diilejä ja uusia kumppanuusyhdistyksiä.

Tapahtumavastaava

Tapahtuma- ja kulttuurivastaavia istuu hallituksessa normaalisti kaksi. Vastaavat organisoivat erilaisia juhlia ja rennompaa menoa affektilaisten vapaa-aikaa rikastuttamaan sekä luotsaavat Bileministeriötä. Aktiviteettien ideointi, markkinointi ja organisoivat ovat näiden tyyppien leipälaji.

Tiedottaja

Tiedottaja lähettää jäsenistölle viestiä sähköpostitse, Whatsapissa ja somessa. Hän välittää Affektin ulkopuoliset tiedotteet sekä laatii viikkopostin. Tiedottajan hommaa on myös pitää huolta Affektin verkkosivuista ja ylläpitää sähköpostilistoja.

Koulutuspoliittiset vastaavat

Affektin hallituksessa istuu kolme kopoa edustamassa kutakin pääainetta. Kolmikko vierailee säännöllisesti pääaineidensa opetushenkilökunnan kokouksissa sekä toimivat linkkinä opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Kopojen tehtävänä on olla helisemässä affektilaisten oikeuksista ja kerätä palautetta opinnoista.

Kansainvälisyysvastaava

Kansainvälisyysvastaava pitää huolta mediatutkimuksen, musiikkitieteen tai taidehistorian opintoja tekevistä kansainvälisistä opiskelijoista. Hänen tehtävänään on pitää huolta englanninkielisestä tiedotuksesta.

Häirintäyhdyshenkilö

Mikäli koet häirintää tai syrjintää yliopistolla, ota heti yhteys Affektin häirintäyhdyshenkilöön. Hän auttaa sinua tilanteessasi. 

Sosiaalipoliittinen vastaava

Sosiaalipoliittinen vastaava on henkilö, jonka sydämellä on pitää Affektin jäsenten hyvinvoinnista. Tämä pitää huolen, että tapahtumatarjontaa riittää kaikkeen makuun ja että aktiviteetteihin voi osallistua esteettömästi. Sopo myös kerää jäsenistöltä palautetta Affektin toiminnasta.

Tuutorvastaava

Tuutorvastaava välittää tietoa tuutoreilta hallitukseen ja toisinpäin. Tämä tukee fuksiviikon tapahtumien järjestelyjä hallituksen osalta sekä johtaa tuutorjoukkion demokratiaa. Tuutorvastaava toimii tyypillisesti itsekin tuutorina. 

Tilavastaava

Tilavastaava on yhtä kuin Konsulaatista vastaava henkilö. Hän pitää huolen kopperomme siistiydestä, tarvikkeista ja avaimista.

Ympäristövastaava

Reilu kauppa, vegaanituotteet, lajittelu, kestävä kehitys. Ympäristövastaava varmistaa, että Affektin toiminta ei kuluta planeettaamme yhtään enempää kuin tarvis. 

Varajäsenet

Varajäsenet eli bingo- ja bongovastaavat auttavat minkä ehtivät.


Muita toimijoita

Efektin päätoimittaja ja toimitus

Affektin lehden, Efektin, päätoimittaja kokoaa toimituksen ja huolehtii lehden julkaisusta. Päätoimittajia voi olla useampi kuin yksi, ja toimitus sitäkin isompi. 

Bileministeriö

Affektin bileministeriö tukee tapahtuma- ja kulttuurivastaavia. Bileministeriöön voi liittyä kuka tahansa, joka tahtoo tulla hääräämään tapahtumien parissa. Jos sinulla on aktiviteetti-idea, jonka haluat toteuttaa, on bileministeriö paikkasi!

Höntsäurheilukerho

Höntsäurheilukerhossa sovitaan yhteisistä urheiluhetkistä. Kerho ei ole laajemmin organisoitu, vaan toimii fiilispohjalta.