Hallituspestit

Affektin hallituksessa tittelit jaetaan kiinnostuksen mukaan. Puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, taloudenhoitaja ja kopot valitaan aina erikseen syyskokouksessa, loput päätetään ensimmäisessä järjestäytymiskokouksessa. Kuten huomata voi, vastaavuuksia on enemmän kuin hallituksessa jäseniä. Siksi yhdellä henkilöllä voi olla samanaikaisesti useampia vastuualueita.

Tällä sivulla esitellään pestit lyhyesti. Valitse mieluisesi! Jos olennainen mielestäsi puuttuu, sen voi keksiä.

Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja

Puheenjohtaja johtaa hallitusta ja kutsuu kokoukset koolle. PJ vastaa yhdistyksen toiminnan laillisesta rullaamisesta. Tämä myös edustaa Affektia TYY:n puheenjohtajien neuvostossa ja muissa tilaisuuksissa. Varapuheenjohtaja nimensä mukaisesti avustaa puheenjohtajaa tehtävissään.

Sihteeri

Sihteerin tehtävänä on olla kuulolla kokouksissa ja laatia niistä pöytäkirjat. Lisäksi sihteeri pitää yllä jäsenrekisteriä.

Taloudenhoitaja

Taloudenhoitajan toimenkuvaan kuuluu Affektin kirstunvartijuuden lisäksi tilitys- ja laskutustehtävät. Taloudesta vastaavana henkilönä tämä suojelee kauppakuitteja sekä toimii Affektin budjetoinnin asiantuntijana. 

Yhdenvertaisuusvastaava

Yhdenvertaisuusvastaavan tehtävä on yksi tärkeimmistä, sillä tämä valvoo, että Affektin toiminta pysyy tasa-arvoisena. Affekti ei suvaitse minkäänlaista häirintää toiminnassaan, ja yhdenvertaisuusvastaava pitää asiasta huolta. 

Yritysyhteistyövastaava

Affekti haluaa olla kaveri niin TYY:n järjestöille, yrityksille kuin muillekin organisaatioille. Yritysyhteistyövastaava etsii sponsoreita, diilejä ja uusia kumppanuusyhdistyksiä.

Tapahtumavastaava

Tapahtumavastaavia istuu hallituksessa normaalisti kaksi. Vastaavat organisoivat erilaisia juhlia ja rennompaa menoa affektilaisten vapaa-aikaa rikastuttamaan sekä luotsaavat Bileministeriötä. Aktiviteettien ideointi, markkinointi ja organisoivat ovat näiden tyyppien leipälaji.

Viestintävastaava

Viestintävastaava lähettää jäsenistölle viestiä sähköpostitse ja Whatsapissa. Hän välittää Affektin ulkopuoliset tiedotteet sekä laatii viikkopostin. Vastaavan hommaa on myös pitää huolta Affektin verkkosivuista ja ylläpitää sähköpostilistoja.

Somevastaava

Somevastaavan tehtävä on päivittää Affektin Instagram-tiliä @affekti. Hän myös vastaa siellä tuleviin viesteihin ja jakaa sieltä tulevat tiedot eteenpäin.

Koulutuspoliittiset vastaavat

Affektin hallituksessa istuu kolme kopoa edustamassa kutakin pääainetta. Kolmikko vierailee säännöllisesti pääaineidensa opetushenkilökunnan kokouksissa sekä toimivat linkkinä opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Kopojen tehtävänä on olla helisemässä affektilaisten oikeuksista ja kerätä palautetta opinnoista.

Kansainvälisyysvastaava

Kansainvälisyysvastaava pitää huolta mediatutkimuksen, musiikkitieteen tai taidehistorian opintoja tekevistä kansainvälisistä opiskelijoista. Hänen tehtävänään on pitää huolta englanninkielisestä tiedotuksesta.

Sosiaalipoliittinen vastaava

Sosiaalipoliittinen vastaava on henkilö, jonka sydämellä on pitää Affektin jäsenten hyvinvoinnista. Tämä pitää huolen, että tapahtumatarjontaa riittää kaikkeen makuun ja että aktiviteetteihin voi osallistua esteettömästi. Sopo myös kerää jäsenistöltä palautetta Affektin toiminnasta.

Tuutorvastaava

Tuutorvastaava välittää tietoa tuutoreilta hallitukseen ja toisinpäin. Tämä tukee fuksiviikon tapahtumien järjestelyjä hallituksen osalta sekä johtaa tuutorjoukkion demokratiaa. Tuutorvastaava toimii tyypillisesti itsekin tuutorina. 

Tilavastaava

Tilavastaava on yhtä kuin Konsulaatista vastaava henkilö. Hän pitää huolen kopperomme siistiydestä, tarvikkeista ja avaimista.

Ympäristövastaava

Reilu kauppa, vegaanituotteet, lajittelu, kestävä kehitys. Ympäristövastaava varmistaa, että Affektin toiminta ei kuluta planeettaamme yhtään enempää kuin tarvis. 

Häirintäyhdyshenkilö

Mikäli koet häirintää tai syrjintää yliopistolla, ota heti yhteys Affektin häirintäyhdyshenkilöön. Hän auttaa sinua tilanteessasi. 

Varajäsenet

Varajäsenet auttavat minkä ehtivät.


Muita toimijoita

Efektin päätoimittaja ja toimitus

Affektin ainejärjestölehden, Efektin, päätoimittaja kokoaa toimituksen ja huolehtii lehden julkaisusta. Päätoimittajia voi olla useampi kuin yksi, ja toimitus sitäkin isompi. 

Liikuntatoimihenkilö

Affektissa toimii tällä hetkellä yksi liikuntatoimihenkilö, joka hoitaa erilaisia liikuntajuttuja. Liikuntatoimihenkilö kehittelee liikunnallista menoa ja meininkiä koko porukalle! Näitäkin toimihenkilöitä voi olla useampi kuin yksi, eli lähde ihmeessä mukaan!

Bileministeriö

Affektin Bileministeriö tukee tapahtumavastaavia ja sinne voi liittyä kuka tahansa, joka tahtoo tulla hääräämään tapahtumien parissa. Jos sinulla on aktiviteetti-idea, jonka haluat toteuttaa, on Bileministeriö paikkasi!

Vuosijuhlatoimikunta

Haluaisitko päästä mukaan järjestämään Affektin ihka ensimmäistä akateemista vuosijuhlaa? Vuonna 2024 Affekti täyttää kunniakkaat 5 vuotta, joten silloin järjestetään kunnon vuosijuhlat. Lähde siis mukaan!